Klubben er stengt i uke 10

Som annonsert før vinterferien er Vinstra ungdomsklubb stengt mandag 2. mars og onsdag 4. mars. Grunnen er unormalt høy slitasje.

Dette skoleåret har Vinstra ungdomsklubb i snitt hatt 96 besøkende pr kveld – det er et rekordhøyt tall!

Mange besøkende pr. kveld fører også med seg et større behov for vedlikehold. Utstyr, møbler og inventar slites ut fortere med så mange ungdommer i hus inntil tre dager i uka. 

Unormal høy slitasje
Siden før jul har vi merket oss at det blir «herjet» mer på klubben, uten at vi får med oss hvem som gjør dette. Slag i vegger, kasting av søppel i fellesareal, spotter som blir demontert og kastet rundt i rommet, fipling med el-installasjoner, og en særs uforsiktig bruk av utstyr. 

Tidligere har vi «premiert» slik oppførsel med at de aktuelle rommene har blitt stengt, gjerne flere klubbkvelder. De som har blitt tatt for å gjøre disse tingene har fått advarsel/utvisning.

De siste klubbkveldene før vinterferien eskalerte «slitasjen». I løpet av få klubbkvelder ble en rute knust, et dørhåndtak ble røsket av døra, det ble slått et (nytt) hull i veggen, og en mikrofon i BlackBox ble kastet i gulvet og ødelagt.

Dette er langt utover det som er akseptert oppførsel!

99 % god oppførsel
Vi må understreke at det er ufattelig mye bra ungdom på Vinstra ungdomsklubb. Sunn, fornuftig, høflig og reflektert ungdom, som liker å ha et sted de kan være sammen uten for mye voksenstyring, men samtidig med klare rammer og regler. 

VI forstår at når det er 110 ungdommer på klubben så blir noen fristet til å la seg rive med i «brøkjåte» adferd, og gjøre ting de kanskje ikke ville gjort i private hjem. Men vi tror at det er en bitteliten prosentandel av våre besøkende som står for de ødeleggelsene vi har sett de siste ukene. Og hadde vi visst hvem som stod bak tilfellene over ville det vært klar grunn til en utvisning, og potensielt erstatningskrav for ødelagt utstyr. 

Tiltak
Siden nyttår har vi brukt et femsifret beløp (!!!) på reperasjon av unødvendige ødeleggelser av vårt el-system. Dette er penger vi ikke kan bruke på fete aktiviteter dere ønsker å være med på, og det er leit. Vi gjør derfor noen tiltak på vår el-installasjon, som gjør at det er vanskeligere å ødelegge brytere, dimmere og ledninger fremover. Vi må også reparere de mange småtingene som er blitt ødelagt i det siste. 

Blant annet på grunn av dette arbeidet blir Vinstra ungdomsklubb stengt i uke 10 – dvs. mandag 2. og onsdag 4. mars. 

Kollektiv avstraffelse?
Noen kjenner sikkert på at det er urettferdig at klubben stenger pga det noen andre har gjort – og den kjenner vi også på. Samtidig har det toppet seg med unødvendige ødeleggelser, og vi må både vise at dette ikke er akseptabelt, og bruke tid på vedlikehold av huset. 

Stengingen er kortvarig – to kvelder, og det gir oss tid til å gjøre de fleste tiltakene på huset, og det gjør forhåpentligvis alle som bruker klubben bevisste på at vi alle må ta et ansvar for at klubbtilbudet skal fungere slik det har gjort. 

Allmøte
Mandag 9. mars har vi åpent som normalt – nesten!
Vi begynner klubbkvelden med et allmøte i BlackBox, kl 17.00. Resten av huset vil da ikke være åpent før allmøte er ferdig. 

I allmøtet ønsker vi å høre hva dere tenker om bruk av huset fremover, hva som kan endres på for at klubben skal funke bedre for alle, si litt om ansvaret vi alle har for at dette skal holde frem og hva vi som jobber på klubb tenker om videre tiltak for å hindre fremtidig «unødvendig» vedlikehold. 

Det er ønskelig at så mange som mulig av dere som bruker klubben blir med på allmøtet for å si deres mening – velkommen skal dere være!

Se også!