Når er det klubb igjen?

Det er mange som lurer på når det er klubb igjen. Det er ikke sånn superenkelt å gi et godt svar på et riktig ennå!

Sist vi hadde en klubbkveld var onsdag 19. februar. Det synes vi (og helt sikkert dere også) er veeeeeldig lenge siden!

Mandag denne uka åpna ungdomsskole og videregående delvis opp igjen. Med en litt annerledes skolehverdag enn dere er vant med er i det minste noe tilbake til normalen, selv om man må ta smittevernhensyn. 

Ellers i samfunnet er det også mange hensyn vi må ta for å unngå videre smitte. Spesielt viktig er håndvask, holde avstand til hverandre, være hjemme når vi er syke, og ikke samles for mange mennesker om gangen. 

Og det er dette med å samles mange mennesker som er klubben sin hovedutfordring.

Fra 7. mai ble det lov å ha organisert aktivitet med inntil 50 mennesker samlet. Det er vel og bra, men når en vanlig klubbkveld har i snitt 96 besøkende (snitt fra 19. august 2019 – 19. februar 2020) så er det en utfordring. 
I tillegg må vi ta hensyn til å holde en meters avstand til hverandre, og at vi på klubben har mange felles kontaktflater (PlayStation-kontroller, dørhåndtak, biljardkøer, mikrofoner osv) som gjør det vanskelig å holde ordinær drift uten å måtte ha en vanvittig renholdsregime. 

Vi tenker mye, og jobber med å kunne besvare spørsmålet som stilles i overskriften, «når er det klubb igjen?». Det ærlige svaret er at foreløpig vet vi ikke. 

Vi kan hvertfall for sikkert si at det blir ikke ordinær klubb før sommerferien. Det må begrensninger til. Hvordan verden ser ut i august vet vi ikke ennå.
Det er en reell sjanse for at hensynet til smittevern må gå foran å kunne møtes på klubb, i hvertfall en liten periode til. 

Vi gleder oss allikevel veldig til den dagen vi kan låse opp hovedinngangen til Vinstra ungdomsklubb igjen. Vi gleder oss til lukten av hjemmebakt pizza, og klisselyden av størkna slush under sko. Vi savner til og med sanger over høytaleranlegge med litt for mye bass og altfor grov tekst, og vi savner lyden av fussballbordet, og diskusjoner om hvem som skal spille neste runde med biljard. Vi savner å høre om hvordan dagen deres var på skolen, høre dere synge karaoke av full hals, og vi savner til og med å lete etter fjernkontrollen på insporommet. Kort sagt: vi savner antagelig ungdomsklubb like mye som dere!

Klubb er klubb – og når vi vet mer skal vi formidle det til dere ASAP!  

Se også!