Det er registrert!

Som dere vet blir dere registrert når dere kommer på klubb. Men hvorfor det?

«Deg ha oss itte registrert i dag!» – en setning du kanskje har hørt på klubb i det siste? 

Alle som besøker Vinstra ungdomsklubb blir registrert. Grunnen er at vi ønsker å hente ut litt nyttig informasjon, slik som

  • hvor mange som er innom hver kveld
  • hvor mange er på klubb i september sammenlignet med mars
  • kjønnsfordeling
  • aldersfordeling
  • kommunefordeling

At dere blir registrert er ikke noe nytt, men i sommer har vi bygget et nytt og custom built system!

Hvorfor er statistikk viktig?

Vi planlegger bemanning og aktiviteter på klubben ut ifra hvor mange som er på klubb. Ved å registrere antall som er innom kan vi se hvilket tid på året de forskjellige aktivitetene er mest aktuelle, og bestemme hvordan vi bør bemanne (basert på enten foregående klubbkvelder eller tidligere år). 

Det gir oss også en viktig indikator på hvem vi treffer best med klubbtilbudet; hos oss er det relativt lik fordeling på gutter og jenter, men dersom det feks. hadde vært en stor overvekt av gutter kan vi sikte flere aktiviteter inn mot jenter, og ved hjelp av verktøyet se om fordelingen endrer seg over tid. 

Vinstra ungdomsklubb har også ungdom fra Sør-Fron, og det er veldig fint å kunne se utviklingen av besøksfordelingen mellom kommuner.

Hvordan funker det? 

Første gang du er/var på klubb registrerer vi navnet ditt, fødselsår, kjønn og hjemkommune. Neste gang du kommer på besøk er det SUPERENKELT for oss å skrive inn navnet ditt i systemet, og registrere at du er på besøk, og dermed kan vi raskt registrere alle som kommer. 

Er det sikkert?

Ja, dette er helt sikkert! Vi kan for eksempel ikke går tilbake i tid for å se hvem som var på klubb 4. september 2019, men vi kan hente ut statistikk på hvor mange gutter var der, antall jenter, gjennomsnittsalder osv. Løsningen er i henhold til GDPR-retningslinjer, og ingen sensitiv informasjon blir lagret. 

Vi kan få opp hvor mange som var på klubb en bestemt kveld, eventuelt hvor mange gutter i 10. trinn fra Nord-Fron som var på klubb, men navnene deres er skjult. Det er kun de ansatte på klubben som har tilgang til å logge seg på og registrere. Nyttig og sikkert! 

Hvilket system bruker dere?

Vi brukte tidligere et Excel-ark, noe som var tidkrevende og lite nøyaktiv. Vi har lenge lett etter et annet system som kan registrere «besøkende» medlemmer, med en sikker lagring av noen informasjonspunkter mellom hvert besøk. Dette fant vi ikke. 

Så da mekka vi et sjæl!

Endre Mork i Mork Profilering tok på seg oppgaven, og i løpet av sommeren har han bygd opp det nye verktøyet!

Mange av dere kjenner Endre fra arrangement som Kåja Camp og Statement!

Har du noe du lurer på ifm. det nye registreringsverktøyet! Ikke nøl med å ta kontakt!

Se også!